Van der Biesen Reisburo's

045 532 22 33

Reizen in Corona tijd is prima mogelijk, mits u goed voorbereid op vakantie gaat. Een goede reis- en annuleringsverzekering is hierbij van zeer groot belang.

Graag adviseren wij u ook hierin om te zorgen dat u de juiste verzekering met de juiste Coronadekkingen heeft, vanaf het moment dat u uw vakantie gaat reserveren. Wij werken in deze samen met ALLIANZ GLOBAL ASSISTANCE.

 

Wat is de Covid-19 dekking op onze reis- en annuleringsverzekering?

Met onze Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent.  Hieronder in het kort de extra dekking die wij gratis op onze reis- en annuleringsverzekering bieden:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad 'Extra reis- en verblijfskosten' staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Heeft u zelf al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering ? Kijk dan heel goed naar hun Covid-19 dekking van uw verzekering. Is er twijfel ? Neem contact op met de verzekering. De Covid-19 dekkingen wijzigen vaker.

Zie hieronder de links naar de Covid-19 dekkingen van diverse grote verzekerings maatschappijen:

* Europeesche Verzekeringen

* Nationale Nederlanden

* Interpolis

* ANWB

* Unigarant

* Centraal beheer